istorie, turism cultural, cultura, istorici, studii istorie istorie, turism cultural, discutii istorie, revista istorie, articole
istorie, cultura, forum istorie, turism cultural, articole istorie citate celebre

Cauta pe site

Utilizator


Parola uitata?

Popular

Trafic


Istoria publicitatii

Demersul nostru este cu atat mai important in conditiile in care pentru istoriografia romaneasca, referintele vizand istoria publicitatii sunt "extrem de rare si contradictorii" (Marian Petcu, O istorie ilustrata a publicitatii romanesti, Bucuresti, 2002, p. 7). Bibliografia disponibila permite reconstituirea istoriei publicitatii doar pentru tarile occidentale, in cateva dintre acestea existand centre si institute speciale pentru cercetarea publicitatii. Spre deosebire de spatiul romanesc unde lucrarile intarzie sa se faca cunoscute in acest domeniu, pentru istoriografia occidentala este momentul bilantului. Exceptand lucrarea lui Marian Petcu, care, asa cum insusi afirma, se vrea a fi doar un ghid pentru eventuale cercetari in acest camp istoriografic, publicitatea nu s-a bucurat de o prea m are atentie in randul istoricilor romani.

Daca publicitatea constituie o sursa nepretuita pentru certatatorul in stiintele socio-umane, in egala masura aceasta tema ne ofera o dovada in plus ca aplecarea pentru studiul trecutului, fie doar ca petrecere a timpului liber, este pasionant si antrenant. Ce vor spune nepotii nostri despre reclamele pe care NOI le vedem astazi la televizor? Pana atunci, este interesant sa intelegem si lumea romaneasca acum mai bine de un secol.

Reclame la crema, pudra si sapun la inceputul sec. XX
Tache Rusescu sau sufletul comertului cu vorbe