istorie, turism cultural, cultura, istorici, studii istorie istorie, turism cultural, discutii istorie, revista istorie, articole
istorie, cultura, forum istorie, turism cultural, articole istorie citate celebre

Cauta pe site

Utilizator


Parola uitata?

Popular

Trafic


Cartea virtuala


  • Expozitia Nationala din 1906  ( 14 articole )

    Sunt mai multe moduri de a scrie o carte. Ceea ce veti descoperi in aceste pagini nu este un studiu de istorie, nici o carte de beletristica si nici un ghid al orasului Bucuresti. Incercam sa recreem o lume aproape disparuta, un spatiu urbanistic sensibil diferit, dar totusi moduri de comportament, de a iubi si de de a se bucura de placeri nu cu mult diferite de secolulul XXI.

    Primul proiect, subiectul acestui prim site este un moment din istoria romanilor si din istoria orasului Bucuresti: prima expozitie nationala romana, desfasurata in anul 1906 in timpul regelui Carol I. Aniversarea unor momente semnificative pentru poporul romin (40 de ani de la urcarea pe tron a lui Carol I, 25 de ani de la proclamarea Regatului, 1800 de ani de la cucerirea Daciei de catre Traian) au constituit prilejul pentru a organiza o mare expozitie, intre 6 iunie si 23 noiembrie 1906. Locul ales a fost dealul si campia Filaret, Campia Libertatii de la 1848. Expozitia Generala Romina a reprezentat pentru statul romin un mijloc de consolidare atit a prestigiului intern si international, cit si de „intarire“ a relatiilor dintre romani.