istorie, turism cultural, cultura, istorici, studii istorie istorie, turism cultural, discutii istorie, revista istorie, articole
istorie, cultura, forum istorie, turism cultural, articole istorie citate celebre

Cauta pe site

Utilizator


Parola uitata?

Popular

Trafic


Istoria prin presa de altadata

Istoria este mai mult decat o stiinta. Si fiindca nu putem vorbi de un singur adevar, istoria nu ar trebui sa ne minta sau sa ne ascunda fapte, actiuni, oameni. Istoria este uneori plicticoasa, dar ea inseamna mai mult decat ceea ce contin manualele de istorie sau elucubratiile (ca sa-i citam) unor formatori de opinie care scriu in ziarele de azi sau apar la televiziune.

Prin acest site si prin aceasta rubrica dorim sa facem studiul istoriei mai placut si, de ce nu, un mijloc de reflectie pentru prezent, aducand in prim plan lumea romaneasca din diferite perioade istorice, o lume care de multe ori se aseamana izbitor cu prezentul Nostru, si are partial aceleasi probleme. Cu ajutorul presei de altadata incercam sa aducem in atentia voastra subiecte interesante pe un alt tipar de a scrie. Nimeni si nimic nu e perfect, nici noi, nici Istoria si nici aceste articole. Dar incercam sa fim cel putin corecti si sa oferim placere lecturii.