istorie, turism cultural, cultura, istorici, studii istorie istorie, turism cultural, discutii istorie, revista istorie, articole
istorie, cultura, forum istorie, turism cultural, articole istorie citate celebre

Cauta pe site

Utilizator


Parola uitata?

Trafic


Apel catre tinerii cercetatori in stiinte socio-umane

Stimati Colegi,
 

Spatiul istoriografic romanesc nu permite intotdeauna o buna cunoastere si inter-relationare intre cercetatori, in numeroase cazuri chiar intre aceia care au teme de cercetare apropiate. Si in studiul istoriei avem nevoie rapid de informatii, de noi referinte bibliografice, de „ponturi” de la colegi. Internetul este o solutie. Prin site-ul www.culture-pass.ro initiem un proiect prin care sa creem o baza de date despre cercetatorii in stiinte socio-umane si temele lor de cercetare, in special in domeniul istoriei. Demersul nostru vizeaza in primul rand tinerii cercetatori (absolventi ai unei facultati de profil), dar in egala masura ne adresam tuturor specialistilor in stiinte socio-umane.

Ideea este simpla. „Dictionarul” de pe Culture-pass va fi structurat pe nume, si pe teme de cercetare (faza a doua a proiectului, ulterioara primirii a unui anumit numar de cv-uri). Fisele vor fi sub forma de CV-uri, mai precis de pagina web personala. Nu va fi specificata (decat daca doriti in mod special) data nasterii, starea civila etc. si nici adresa postala sau numerele de telefon personale.

Aceasta „fisa”, redactata daca se poate in limbile romana si engleza, va contine:

 • optional, de dorit, o fotografie (in format jpeg.)
 • nume si prenume
 • adresa electronica
 • ocul de munca sau situatia universitara
 • optional adresa de la locul de munca
 • studii superioare: facultatea, titlul dizertatiei si anul obtinerii diplomelor
 • limbi straine cunoscute
 • domenii de interes stiintific, teme de cercetare
 • activitate profesionala
 • cursuri de specializare
 • conferinte, seminarii sustinute
 • articole stiintifice
 • recenzii
 • articole de presa
 • emisiuni de televiziune si radio

Aceste fise vor putea fi folosite si ca pagina web personala (de exemplu: www.culture-pass.ro / cercetatori / Andrei_Popescu), pe care o veti indica in cv-urile dvs. si in aplicatiile viitoare.

Nu vom face nici un fel de rectificari in datele trimise de dvs. Daca vor exista anumite nelamuriri va vom contacta. Va rugam sa ne trimiteti aceste date fara diacritice.

Pentru cei care nu sunt inca familiari cu acest site (o parte dintre voi ne-ati trimis deja articole) prezentam succint structura www.culture-pass.ro. In acest moment sunt functionale urmatoarele sectiuni: Cartea Virtuala (rubrica inaugurata cu un studiu despre Expozitia Nationala din 1906, cu zeci de pagini si zeci de fotografii de epoca); Istoria prin presa de altadata, printre altele cu o subsectiune despre istoria publicitatii, cu articole incitante si, nu in ultimul rand, sectiunea citate celebre. De asemenea, dorim sa publicam si asteptam de la dvs. si recenzii

Prin acest site (aparut in decembrie 2006)  oferim pasionatilor de istorie un spatiu prin care sa inteleaga ca aceasta stiinta nu consta numai intr-o enumerare de date cronologice sau de fapte ci este mai mult decat atat. Internetul, dincolo de anumite dezavantage are si mari atuuri : usurinta in accesare, vizibilitate, textul insotit de fotografii, si nu in ultimul rand forum de discutii.

Nu ne adresam numai masei largi de internauti, ci, in egala masura, si celor care fac parte din randul cercetatorilor  in stiinte socio-umane. In-afara de acest dorit dictionar pe web de cercetatori si pe teme de istorie intentionam sa publicam pe acest site si o revista de istorie, care sa se adreseze specialistilor, deci unui public mult mai restrans. Si in acest caz asteptam articolele dvs.

Daca aveti si alte propuneri si mai ales articole va asteptam. Pentru toate tipurile de studii, din motive de usurinta a lecturii preferam citarea americana, si, bineinteles fara diacritice.

 

Cu cele mai bune ganduri,

Drd. Andrei Florin Sora

andrei-at-culture-pass.ro